Om Heka Dental

Heka Dental tilpasser kvalitet og design til de individuelle krav, som vores kunder stiller.

Heka Dental A/S har siden 1965 leveret units til tandlæger over det meste af verden og er i dag markedsledende leverandør af units til Skandinavien. Virksomheden er familieejet, og al produktion, udvikling og administration foregår i Danmark.

Samtlige arbejdsgange er naturligvis ISO-certificeret for at sikre et højt kvalitetsniveau på alle funktioner.

Heka dental tilpasser kvalitet og design til de individuelle krav, som vores kunder stiller.

For at sikre den enkelte tandlæge den bedst mulige vejledning og information, varetages levering, installation og servicering af et omfangsrigt og veluddannet net af partnere.

Du er altid velkommen til at besøge vores virksomhed eller kontakte os med spørgsmål og ideer.

Heka Dental har en lang historie og blev grundlagt i 1965 af de 2 brødre Henning og Karl Christensen (deraf navnet He-Ka).

I starten fungerede Heka Dental som et almindeligt dentaldepot.

Karl arbejdede hos datidens førende dentaldepot, og under et besøg på udstillingen i Milano stifter han bekendtskab med dentalunitterne fra Italien.

Da Karl kommer retur fra Milano foreslår han at hans arbejdsgiver skal påbegynde at importere italienske unitter.

Karls chef er dog ikke ligefrem begejstret, og han har ingen interesse i at påbegynde dette projekt. Karl spørger om han ikke selv må importere unitterne, og så arbejde med dette i sin fritid.

Dette blev fødslen af Heka Dental, og brødrene solgte en unit her og der. Men efter nogle år begynder det at blive lidt problematisk for Henning og Karl at finde tid til job, firma og familie.

Samtidigt leder Benny Steen Nielsen efter en mulighed for at få sin egen virksomhed. Benny opdager ved et tilfælde at Heka Dental er til salg.

Men inden han køber virksomheden, laver han en lille markedsundersøgelse. Benny ringer til 100 tandlæger, som han har fundet i ”De gule sider”. Han stiller et simpelt spørgsmål: ”Kender de Heka Dental?”. Resultatet var helt klart – ingen havde hørt om Heka Dental.

Men som den store optimist Benny altid var, så var hans konklusion soleklar: ”Hvis ingen kender firmaet, så eksisterer der et enormt potentiale for vækst!”.

Benny Steen Nielsen køber Heka Dental i 1975 og efter kort tid flytter firmaet til nye lokaler i København.

Samarbejdsaftaler med forskellige leverandører bliver indgået og udbygget, så Heka Dental også agerer som distributør for Skandinavien.

Heka Dental udvikler sig stabilt i de efterfølgende år. Men i begyndelsen af 80’erne bliver det mere og mere besværligt at samarbejde med den italienske producent. Tandlægerne må vente i lang tid på reservedele – flere og flere tandlæger udtrykker deres utilfredshed!

På Scandefa i 1982 taler Benny med en kvindelig tandlæge, der er utilfreds med ventetiderne på dele til hendes unit. Hun foreslår Benny at han skal påbegynde udviklingen af en danskproduceret dentalenhed og det ændrer Heka Dentals historie.

Tandlægen har argumenterne i orden, så hun overbeviser Benny Steen Nielsen om at det er en god ide. Hun siger blandt andet: ”Min mand er ingeniør, så han kan udvikle de tekniske løsninger. Jeg er tandlæge så jeg kan fortælle hvad tandlæger egentligt har brug for”.

Et samarbejde bliver etableret, og 3 år senere er Heka Dental i stand til at præsentere sin første dentalenhed på Scandefa. Unitten hedder UNIC 3, og den kommer aldrig i produktion.

Et år senere, i 1986, er Heka Dental klar med UNIC 5, som vises på Scandefa. UNIC 5 bliver hurtigt en stor succes i Danmark, Sverige, Norge og Finland. Grunden til denne succes var, at unitten var meget driftssikker.

Eksporten bliver i de følgende år igangsat til Tyskland, Frankrig og Benelux.

I 1994 introducerer Heka UnicLine 5D. Dette er en unit der går direkte imod de generelle trender på markedet. Alle de øvrige fabrikanter udviklede unitter med mere og mere plastik, men Heka Dental kommer med en unit 100 % i aluminium.

I 2007 lancerede Heka-Dental den helt nye UNIC, som er et mesterværk i design skabt i samarbejde med den internationalt kend design David Lewis. Målet med UNIC har været at tage så meget som muligt af noget velkendt og hjemligt med ind i tandlægeklinikkens rum og skabe en behandlingsenhed med fokus på det menneskelige element igennem hele processen – fra patienten til tandlægen og tandassistenten og til service teknikeren.

I 2016 blev UnicLine S så lanceret. UnicLine S er en smuk, funktionel unit i nordisk design skabt solide materialer som aluminium og glas. UnicLine S skaber behagelige og afslappede rammer for patient og tandlæge og er den mest ergonomiske unit, som Heka Dental hidtil har produceret. Lyset har haft stor betydning i arbejdet med UnicLine S – fx kan tandlæge og assistent skimte indstillingerne for det aktive instrument i øjenkrogen og kan derved fastholde fokus i patientens mund, uden at flytte øjnene. Det kalder Heka Dental lys-ergonomi, at sidde med det rigtige lys.

I foråret 2021 introducerede Heka endnu to nyheder – Heka S+ og Heka G+ som i den grad møder fremtiden.

Læs mere

Vil du vide mere om Heka Dentals løsninger?

Er i og jeres klinik klar til arbejdsglæde hver dag – i flere generationer?

Heka behandlingsenheder fremstilles individuelt, så den passer til dig og dit teams unikke præferencer og behov

Høj kvalitet, dansk design, driftssikkerhed og ergonomi

Udvikles i samarbejde med tandlæger, for at understøtte den mest ergonomiske arbejdsgang

Gå til toppen af siden
×
userphone-handsetdownloadmagnifiercrossarrow-right