Donation til Bukoba, Tanzania

Donation af reservedele til UnicLine 5D i Bukoba, Tanzania

HEKA har igen doneret reservedele til en UnicLine 5D i Bukoba i Tanzania. Bukoba er en by med en befolkning på 144.938 (2022), beliggende i den nordvestlige del af Tanzania på Victoriasøens sydvestlige bred.

Tandlægestolen, som er produceret i 2001 er doneret af klinikken Tandstøberiet i Nykøbing Mors og er sendt til Bukoba Town Health Centre i december 2019 i Morsø U-Landsforenings 40 fods container med udstyr til institutioner, klinikker, hospitaler og skoler i Bukoba.

HEKA har tidligere doneret diverse reservedele til unitten og klinikken i Bukoba, og under et besøg af Morsø U-Landsforening i juni 2023, medbragte de bl.a. et nyt hovedprint og transformer til unitten, som gerne skulle sikre den fortsatte drift i mange år frem.

Baggrund

Tandstøberiet har sendt Heka lidt baggrundsinformation på unitten i Bukoba.

“I 2008 flyttede vi til nye lokaler og fik ved den lejlighed nye units til 5 og 6 behandlingsrum. De stole og andet udstyr der ikke længere skulle bruges, men var anvendelige, fik via Morsø U Landsforening nyt liv i Bukoba. Den stol I nu har givet nyt liv var vores 6 unit, der blev givet den vej var efter en af vores tandlæger gik på pension og et ny unit skulle installeres for fortsat brug af behandlingsrummet.

I dag har vi en kasse hvor vi samler udtjente instrumenter sammen og når der er tur til Bukoba tømmes kassen.

Vi har fået foto af stolen fra Bukoba og synes det er sjovt af stolen og instrumenterne står langt fra hinanden, men forklaringen er simpel, de for det meste trækker tænderne ud og derfor ikke har brug for instrumenterne på broen.

Vores tanke med at give udstyret til Bukoba har været at vi gerne vil sikre at det genanvendes, hvor det kan gøre fortsat gavn og være med til at give dem mulighed for at have en bedre tandsundhed. Hvorfor smide ting væk, når andre kan få glæde af det.”

Dr. Eunias Ntangeki

Overlæge Eunias Ntangeki er ledende overlæge på Bukoba Town Health Centre, som drives af den evangeliske kirke i Bukoba (Evangelical Lutheran Church of Tanzania Northwestern Diocese).

Morsø U-Landsforening er en frivillig forening der har til formål at støtte diverse projekter og aktiviter i Bukoba i Tanzania, som er Morsø Kommunes venskabsby i Afrika.

Del indlæg:

Link til blogindlægget blev kopieret!

Har du spørgsmål eller vil du vide mere om vores produkter?

Kontakt
Gå til toppen af siden
×
userphone-handsetdownloadmagnifiercross