UnicLine 5D ergonomi

Ergonomi er ensbetydende med ideelle arbejdsvilkår for tandlægen.

Derfor har vi med UnicLine 5D skabt en behandlingsenhed, der er komfortabel for både patient og tandlæge.

Man sidder som en drøm i UnicLine patientstolen, og tandlægen har ideelle arbejdsbetingelser, uanset om man står eller sidder ned. Oplevelsen af patientstolen, materialevalg og farver komplementerer UnicLine 5D’s stilrene, lette design.

Samtidig har vi lagt vægt på funktionalitet og enkel indstilling af stolen med foden eller via tastaturet på instrumentbordet.

I balanceophænget er de enkelte instrumenter individuelt afbalancerede, og de lange silikoneslanger giver ergonomisk rigtige arbejdsmuligheder.

 

Unitarm
Unitarm

Unitarmen på UnicLine 5D har flere ergonomiske fordele:

Fleksibel placering:
Armsættet har fuld bevægelighed hele vejen rundt, dvs. at du selv vælger, hvordan du vil placere instrumentbordet, og hvilken vej bordet skal bevæge sig.

Let og flydende bevægelse:
Alle bevægelige led i unitarmen er forsynet med dobbelte nålelejer. Dette sikrer at det er meget let og behageligt at flytte på instrumentbroen.

Derudover er nålelejerne i UnicLine 5D overdimensionerede og arbejder millimeter-præcist i enhver position på trods af de
forskelligartede belastninger fra arbejdsbord, monitor, røntgen og lampe.

Ergonomisk balanceophæng
Ergonomisk balanceophæng

Ergonomisk balanceophæng

I balanceophænget er de enkelte instrumenter individuelt afbalancerede, og de lange silikoneslanger giver ergonomisk rigtige arbejdsmuligheder.

UnicLine 5D-instrumenterne er afbalancerede, så din hånd ikke behøver at bære instrumentets vægt eller opleve interaktioner fra eksterne kræfter, når du skal udføre dit præcisionsarbejde.

Balancerede unitinstrumenter reducerer trætheden og forøger præcisionen af arbejdet.

Ergonomisk arbejdsbord
Ergonomisk arbejdsbord

Ergonomisk arbejdsbord

Arbejdsbordet indeholder alle de funktioner og informationer du har brug for i dit daglige arbejde, og gennem mere end 30 år har tandlæger over hele verden sat pris på det enkle design, som giver god ergonomi.

I både den overhængte- såvel som den underhængte version, foregår indstillingen af arbejdsbordets position i en let og flydende bevægelse, så man undgår at belaste nakken og skuldrene.

Ergonomi for assistenten
Ergonomi for assistenten

UnicLine 5D giver fremragende ergonomi for assistenten.

Assistent-enheden er designet med en teleskopisk arm, der let kan indstilles fra solo- til duo-behandling, eller højre- og venstre-behandler, på få sekunder. Denne fleksibilitet betyder også, at suget altid kan placeres optimalt for assistenten, så man undgår at vride i overkroppen når man rækker ud efter suget.

Det er muligt at montere teleskoparmen enten på konsollen eller på patientstolen.

UnicLine 5D kan leveres med f.eks. kamera, sprøjte og/eller hærdelampe på teleskoparmen. Udover suget er der mulighed for to instrumenter. Dette sikrer optimale muligheder for at inddrage assistenten i behandlingen.

Ergonomisk fodkontrol
Ergonomisk fodkontrol

De patenterede fodkontroller kan betjenes fra alle sider med højre eller venstre fod.

Fodkontrollen regulerer hastighed og intensitet på de valgte instrumenter, aktiverer sprayvælger,
efterpust samt vender omdrejningsretning.

Til UnicLine 5D kan man få tre forskellige fodkontroller – den runde, den runde variable og Universal.

Den runde fodkontrol kan benyttes fra alle vinkler, så tandlægerne altid kan arbejde i en ergonomisk korrekt arbejdsposition.

Alle fodkontroller kan leveres i trådløs version.

Ergonomisk patientstol
Ergonomisk patientstol

Heka’s patientstol byder på en række fordele for tandlægen:

Rygstykket er smalt foroven, så både tandlæge og assistent kan komme tæt på patientens hoved, og derved sidde ergonomisk korrekt. Derudover er rygstykket tyndt, så der er god plads til benene.

Valgfri placering af op til 3 individuelle joysticks giver optimal bevægelsesfrihed for dig og din assistent.

Patientstolen kan køres meget højt op. Det giver gode muligheder for at arbejde stående – også for høje tandlæger.