UnicLine S in dental practice

”Pedalen synes jeg er megasmart … det er nemt”

Sonia Ghiyasvand, Overtandlæge

Kerteminde Kommune, hvor Sonia Ghiyasvand er overtandlæge, har ca. 4600 børn og unge og i 2017 vælger man at samle den Kommunale Tandpleje i Langeskov. Tidligere var der 3 klinikker. I forbindelse med sammenlægningen får klinikken nye unitter. Der er tale om HEKA unitter af typen UNIC og UnicLine S. Sonia blev uddannet i 2012 og er meget glad for sit fag.

Klinikkens 6 moderne behandlingsrum er holdt i lyse og venlige farver og har en god størrelse og det centrale i hvert behandlingsrum er HEKA unitten, som Sonia beskriver således; ”For det første er den jo utrolig flot og det synes jeg betyder rigtig meget, fordi børnene og forældrene ligger faktisk mærke til det” … ”og det næste er rengøringen af den, der er ingen knapper, det er touch, så det er dejligt.” Omkring rengøring uddyber Sonia, at unitten altid ser pæn ud efter rengøring, glasoverfladerne efterlader ingen mærker fra aftørring.

”De (unitterne) ser præsentable ud hele tiden”. Særligt Heka´s fodpedal er Sonia glad for i det daglige arbejde, ”pedalen synes jeg er megasmart … det er nemt”. Stolens funktionalitet og design spiller også en rolle, hvor Sonia fremhæver det superbløde polster, som i øvrigt kan fås i mange farver og som hun siger med et smil, ”den er i hvert fald god at ligge på … vi har jo prøvet selv”.

Dental Kompagniet yder en god service på klinikken og er opmærksom på, at tandlægen og klinikassistenten har optimale arbejdsbetingelser på unitterne. Forhandleren sørger bl.a. for, at det balancerede instrumentophæng er tilpasset nøje. I den forbindelse udtaler Sonia, ”nu passer det perfekt”.

På klinikken arbejder også Birgitte Roed, klinikassistent og arbejdsmiljørepræsentant med ca. 20 års erfaring, som roser det gode arbejdsmiljø på klinikken, hvilket smitter af på børnene, når de kommer på klinikken. Birgitte er særlig god til at skabe en god stemning på børnenes præmisser, således kan man nemmere få de helt små børn op i tandlægestolen. Birgitte er glad for at arbejde på HEKA unitterne og fremhæver som Sonia også designet, ”jeg kan sammenligne det sådan lidt med B&O … enkelt, det er i glas og aluminium”. ”Og det er nemt at tørre af … nemme overflader, ikke så mange kringelkroge”. Alt i alt betyder det, at tiden mellem patienter kan minimeres, hvilket har særlig betydning, når der er travlt. HEKA unitten giver ifølge Birgitte også gode arbejdsbetingelser, når man assisterer forskellige tandplejere og tandlæger, således at begge sidder godt og har en god arbejdsposition. Også i en stående arbejdsstilling. Unitten fungerer ”som en god arbejdsplads”.

Mød også Dental Kompagniet, som er service partner på Kerteminde kommunale tandpleje i Langeskov.

Se flere kommentarer fra klinikker og tandlæger her